Zonnepanelen

Uw eigen zonne-energie

Wilt u besparen op uw energierekening en een bijdrage leveren aan een duurzame wereld? Overweeg dan de aanschaf van zonnepanelen. Zonnepanelen maken gebruik van zonne-energie en bieden een schone en hernieuwbare energiebron. Dit resulteert in lagere energiekosten en een beter rendement voor uw portemonnee.

 

Onze adviseurs komen graag bij u langs om met u te spreken over de werking en voordelen van het investeren in zonnepanelen.

zonnepaneel-double

Uw eigen zonnepanelen App

Met een zonnepanelen app kunt u de opbrengst van uw zonnepanelen nauwlettend in de gaten houden. Deze handige app voorziet u van real-time informatie over de hoeveelheid energie die uw panelen genereren en hoeveel daarvan direct wordt verbruikt of teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Tevens biedt de app een overzicht van uw energieverbruik en -opbrengst over een specifieke periode. Door deze gegevens kunt u de effectiviteit van uw zonnepanelen evalueren en besparen op uw energierekening. Bovendien maakt de app het mogelijk om eventuele problemen snel te identificeren en te laten verhelpen.

Omvormer

De zonnepanelen omvormers vormen in feite het belangrijkste onderdeel van de complete zonnepanelen installatie. Een omvormer is een apparaat dat de gelijkstroom (DC) die door zonnepanelen wordt geproduceerd omzet naar wisselstroom (AC), geschikt voor gebruik in een huishouden of voor teruglevering aan het elektriciteitsnet. Een omvormer is noodzakelijk omdat het elektriciteitsnet wisselstroom gebruikt terwijl zonnepanelen gelijkstroom produceren. Sommige omvormers bieden ook de mogelijkheid om gelijkstroom van een accu om te zetten naar wisselstroom, zodat u bijvoorbeeld tijdens een stroomstoring toch elektriciteit kunt gebruiken.

 

Een veel gekozen optie zijn micro-omvormers, die elk paneel afzonderlijk omzetten en daarmee de efficiëntie van het systeem verbeteren. Andere soorten omvormers zijn string-omvormers. Welke omvormer het meest geschikt is voor uw situatie, hangt onder andere af van het aantal panelen, de oriëntatie van het dak, schaduwval en de gewenste opbrengst. Voor op maat gemaakt advies staan onze adviseurs klaar om u te helpen.